כאשר שכר עבודה אינו משולם במלואו בזמן לעובד, מוגדר הדבר בתור הלנת שכר. החוק המסדיר את נושא הלנת השכר הינו חוק הגנת השכר התשי"ח (1958), בו נקבע כי שכר עבודה המשולם לעובד על בסיס חודשי ישולם בתום החודש שעבורו הוא משולם. עם זאת קובע החוק כי אם השכר משולם בתוך 9 ימים לאחר תום החודש, לא ייחשב הדבר בתור הלנת שכר. לא כל רכיבי השכר מוגנים על-ידי חוק הגנת השכר, כך שלדוגמא אי תשלום החזר הוצאות במועד אינו בגדר הלנת שכר.
במידה ושכרו של עובד הולן, הוא זכאי על פי סעיף 17 בחוק הגנת השכר לקבל פיצויי הלנת שכר, וזאת בנוסף לזכותו לקבל את השכר אותו עיכב המעביד. גובהם של פיצויי הלנת השכר הינם על-פי הגבוה מבין הסכומים הבאים:
בשתי החלופות מדובר בפיצוי גבוה מאוד יחסית לנזק הכספי שנגרם לעובד, אך מטרת הפיצוי אינה רק לפצות את העובד, אלא גם לגרום להרתעה אצל המעסיקים. בשל חומרת ה-"עונש" כלפי המעסיקים, נוטים כיום בתי המשפט לפסוק פיצויי הלנת שכר פחותים מן הסכומים האמורים, למעט במקרים של הלנת שכר קיצונית. סעיף 18 לחוק הגנת השכר מאפשר לבית המשפט להקטין את הפיצויים או לבטלם במקרים הבאים:
חשוב לציין כי החוק מציב תנאי להפחתת הפיצויים, והוא שעמעביד שילם את כל הסכומים שאינם שנויים במחלוקת בזמן.
זכותו של עובד לקבל את שכר עבודתו לא מתיישנת, והוא יכול לתבוע לקבל את השכר המגיע לו בכל זמן.
בנושא פיצויי הלנת שכר המצב מורכב יותר. במידה והעובד לא הגיש תביעה לבית הדין לעבודה כנגד מעבידו בגין הלנת שכר, מתיישנת זכות התביעה לקבלת פיצויי הלנת שכר לפי התנאים הבאים:
במידה והמעביד לא העביר סכומים שהתחייב להעביר אל קופת גמל, נחשב הדבר בתור הלנת שכר רק בתום 21 יום מהיום בו היה השכר בגינו אמור היה התשלום להתבצע מוגדר כמולן אם לא היה משולם.