יש לכם נכס מניב בחו"ל? העסק שלכם פועל בזירה הבינלאומית? נתגלה פער בדיווחים בהצהרת ההון? ובדו"ח השנתי? יש סיכוי גבוה במיוחד, שאתם למעשה חשופים להונאת מס, גם אם לא התכוונתם לכך. אך, אל דאגה, לזכותכם נוצר נוהל חדש, שתקף עד סוף שנת 2019, נוהל גילוי מרצון. מהו גילוי מרצון? למי הוא מיועד? ואיך ניתן להגיש בקשה?
גילוי מרצון הוא נוהל חדש, אשר מאפשר לבעלי עסקים רבים לדווח על נכסים ורווחים, שלא דווחו, ובכך להסדיר את ענייני המיסוי שלהם, להימנע מתסבוכות בנושאי מיסים, ומכל העונשים הנלווים לכך לרבות קנסות כבדים ומאסרים. מתי תוכלו לבצע שימוש בכלי, אשר מהווה בשורה לעסקים רבים?
ראשית עוד בטרם תוכלו לבצע שימוש בנוהל, גילוי מרצון עליכם לוודא, שלא מתנהלת נגדכם שום חקירה פלילית, או קיימת נגדכם האשמה מטעם רשות המיסים, וכאשר התיק שלכם "נקי".
השימוש הראשון בנוהל גילוי מרצון: כאשר יש לכם נכסים ורווחים בחו"ל.
המיסוי הישראלי מושתת על האדם באופן פרטני, כך שאם אדם נהנה מפעילות עסקית גם בחוץ לארץ, הוא נדרש לדווח על רווחיו ונכסיו שם לרשות המיסים (בניגוד למדינות אחרות, אשר מפעילות מנגנון מיסוי גיאוגרפי) נוהל גילוי מרצון מאפשר לבעלי עסקים, אשר נהנים מפעילות עסקית בחו"ל "לנקות את הדף" ולדווח על הנכסים והרווחים שלהם, כתוצאה מפעילות עסקית ברחבי העולם וליהנות משורה של תמריצים לרבות הקלה בריביות ובקנסות.
השימוש השני בנוהל גילוי מרצון: כאשר נמצאה בעיה בניהול הספרים או דיווחים, שנדרשים לתיקון
גם בעלי עסקים בארץ, אשר מעוניינים לתקן את הדיווחים שלהם לרשויות המס, יוכלו לבצע שימוש בנוהל גילוי מרצון, ולאפשר לעצמם לפתוח דף חדש מול רשויות המיסים, כאשר הם משאירים מאחור חקירות כלכליות, פתיחת תיקים פליליים, ואיומים לקנסות ואף כניסה לכלא.
קיימים שני מסלולים להגשת בקשה לגילוי מרצון:
לסיכום, נוהל גילוי מרצון אכן מהווה בשורה לבעלי עסקים רבים, שמחפשים פתרון גמיש, שמאפשר להם לשלם את המיסים שלהם כחוק, ולהימנע מקנסות כבדים, צווי מעצר והזמנות לחקירה כלכלית ברשות המיסים. אנשים, הנהנים מפעילות עסקית בחו"ל, יוכלו להינות ממנגנון זה, ולדווח על הכנסות ועל רווחים בגין פעילות זאת. אנשים, אשר נמצא פער בדיווחים השנתיים שלהם לרשויות המס, יוכלו אף הם לבצע שימוש בנוהל גילוי מרצון ולפתוח דף חדש.