קו למשפט

רשלנות רפואית בלידה

רשלנות רפואית הקשורה להריון מתחלקת לשניים: רשלנות רפואית במהלך ההיריון עצמו או רשלנות רפואית בלידה. שני המקרים הללו שכיחים מאוד יחסית וחלק גדול ממקרי הרשלנות קשורים לנושא הזה. חשוב לדעת כי רשלנות במהלך הלידה יכולה לגרום נזקי גוף חמורים לעובר ולאימו, כולל נכויות שונות, שיתוק מוחין ואפילו מוות.

איך מגדירים רשלנות רפואית בלידה?

לכאורה זה נשמע פשוט: אם נגרם לעובר או לאימו נזק, הם ככל הנראה נפלו קורבן לרשלנות רפואית. אבל זה לא באמת כך. התובעים צריכים להוכיח, בהגיעם לבית המשפט, כי הרופא לא נהג כפי שהיה מצופה ממנו, או במילים משפטיות: לא נהג כפי שרופא סביר היה נוהג. כמו כן, יש להוכיח כי נגרם נזק במהלך הלידה ואם כן - מהי חומרתו.

התיישנות מקרי רשלנות רפואית בלידה

חוק ההתיישנות מאפשר להגיש תביעת רשלנות עד שבע שנים מיום המקרה. במקרה ומדובר בקטינים, שבע השנים נספרות רק מהרגע בו הילד מגיע לגיל 18, כלומר - במקרה של רשלנות רפואית בלידה, ניתן להגיש תביעה עד גיל 25. ולמרות זאת, מומלץ להגיש את התביעה בעזרת עורך דין וכמה שיותר מוקדם, כדי לא להסתכן באיבוד מסמכים חשובים.

מה מוגדר כרשלנות רפואית בלידה?

אם נניח בצד את מקרי הרשלנות הרפואית בהריון, שנגרמים בדרך כלל בשל אבחנה לקויה או טיפול לא מספיק, רשלנות רפואית בלידה מתרחשת במקרים הבאים:

  • תהליך לידה ארוך מהמקובל
  • אי החלטה על התערבות כירורגית (ניתוח קיסרי למשל)
  • התערבות כירורגית מיותרת
  • טיפול לא נכון במהלך הוצאת התינוק מהרחם
  • התעלמות מהנחיות ברורות במקרים ספציפיים

כמובן שיש מקרים נוספים שיכולים להיחשב כרשלנות רפואית, אך כאן מומלץ להתייעץ באנשים מומחים, כדי לא להגיש את התביעה לחינם.

אין להגיש תביעות רשלנות רפואית בלידה בלי עורך דין

רשלנות רפואית בלידה היא עניין סבוך מאוד, שדורש ידע רב והתמצאות בחוקים ובכל ההנחיות. לכן, אתם זקוקים לשירותי עו"ד רשלנות רפואית. עורך הדין יסייע לכם לאסוף את כל המסמכים הדרושים להוכחת רשלנות או נזקי גוף, יאתר רופא מומחה שייתן את חוות דעתו על המקרה וימנע מכם לבצע מהלכים מיותרים.

לדוגמא, במקרים רבים בהם יש חשש לרשלנות רפואית, חברת הביטוח של בית החולים או של הרופא המטפל, תפנה אליכם בניסיון להשיג פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט. באופן טבעי, הפיצוי שתציע לכם החברה, יהיה כמעט תמיד נמוך יותר ממה שתוכלו להשיג בבית המשפט. עו"ד רשלנות רפואית יכין אתכם מראש לפניה כזו.

פגישת התייעצות לא תעלה כסף בדרך כלל

כשאתם מגיעים לפגישת התייעצות עם עו"ד נזיקין המומחה בענייני רשלנות רפואית בלידה, אתם מבקשים להבין האם יש עילה לתביעה במקרה שלכם. ייתכן ועורך הדין יגיע למסקנה כי המקרה שלכם לא מצדיק תביעה כלל וכי כל התהליך מיותר. לכן, רבים מהמשרדים מעניקים את פגישת ההתייעצות בחינם, כך שכל אחד יכול לברר את הסוגיה בקלות.

פיצויים בגין רשלנות רפואית בלידה

אחת הסיבות בגינן חברות הביטוח של בתי החולים יעדיפו לסגור את העניין ללא הליך משפטי, היא בשל הפיצויים הגבוהים שפוסקים בתי המשפט במקרים כאלו. רשלנות רפואית מכל סוג שהוא עלולה לגרום לנזקים שישפיעו את הנפגע ומשפחתו במשך כל חייהם. השופטים לוקחים זאת בחשבון ופוסקים פיצויים בהתאם. לכן, תביעות על רשלנות רפואית בלידה יכולות להסתיים בפיצויים של מיליוני שקלים.