קו למשפט

עריכת צוואה נוטריונית

עריכת צוואה נוטריונית לעומת עריכת צוואה רגילה – ההבדלים העיקריים והשלבים החשובים

הגעתם לגיל, צברתם רכוש, ילדתם ילדים, ואתם רוצים לערוך צוואה לחלוקת הכספים והנכסים שלכם, בין אם על מנת למנוע סכסוכים בין הילדים לאחר פרישתכם מהעולם הזה, ובין אם בגלל סיבות אחרות – כעת אתם תוהים איך בכלל עורכים צוואה שיהיה לה תוקף חוקי בבוא הזמן?

במאמר זה נתייחס להבדלים בין צוואה נוטריונית לצוואה רגילה, כדי להבטיח שאתם מצוידים בידע הנדרש להכנת סוג הצוואה המתאים לכם אישית.

בכול מקרה, אנחנו פה, במשרד עו?ד אדי אבינועם, כדי לענות לכם על כל שאלה וסוגיה הנוגעות לעריכת הצוואה שלכם. התייעצות עם איש מקצוע יכולה להבטיח לכם שקט נפשי בידיעה שכל העניינים סגורים ומסודרים, על פי הרצון שלכם.

סוגי צוואות בישראל

קודם כל, אתם רשאים לערוך מספר אינסופי של צוואות, כאשר כל צוואה חדשה מבטלת באופן אוטומטית את הצוואה הקודמת לה. כבעלי הצוואה עומדת לכם הזכות לנסח את הצוואה באופן אישי ולחתום עליה, כל עוד שני עדים (שלא נמצאים ברשימת היורשים שלכם), נוכחים וחותמים על צוואה זו, שנחשבת כצוואה ?רגילה? (להבדיל מנוטריונית).

אבל, אליה וקוץ בה. בישראל, עריכת צוואה ?רגילה? שכזאת עשויה להיות כפופה לנוהל שנועד לאמת את היכולת החוקית של העדים ואת האותנטיות של החתימות שלהם. זאת, מטבע הדברים, כדי לאפשר ליורשים, או לכול אדם שרואה בצוואה פגיעה בזכויות שלו – לערער בבית המשפט על חתימות העדים.

הצוואה הנוטריונית בישראל נועדה בדיוק על מנת למנוע מצבים כאלה. צוואה נוטריונית היא למעשה מסמך משפטי המאשר את היכולת החוקית, הזהות והמעמד החוקי של החתום על הצוואה, כך שהחוק יכיר בצוואה זו באופן אוטומטי.

כדי שהצוואה שלכם תהפוך לנוטריונית, אתם נדרשים להופיע בעצמכם באופן אישי בפני הנוטריון.

מה מיוחד בצוואה הנוטריונית?

צוואה נוטריונית – היא צוואה המוגשת לנוטריון או נערכת באמצעותו. יש שתי דרכים באמצעותן תוכלו לערוך צוואה נוטריונית, בשתיהן המצווה חייב לעשות את הפעולות הנדרשות בעצמו ולא יכול לשלוח אדם אחר מטעמו:

  • אמירת תוכן הצוואה בעל פה, בפני הנוטריון. הנוטריון יעלה את הצוואה על הנייר, יקריא אותה בפני המצווה שיצהיר כי זו אכן צוואתו (במקרה זה אין צורך בחתימת המצווה על הצוואה).
  • הגשת צוואה כתובה לאישור ולאימות הנוטריון.

בצוואות רגילות, האותנטיות של תוכן הצוואה והחתימות עליה, נבדקות מקרוב. המשמעות היא שכאשר מתעוררים ספקות הם עלולים לעורר בעיות משפטיות. לעומת זאת, כמעט בלתי אפשרי לערער על אמינותה של הצוואה הנוטריונית, על התאמתה לתנאי החוק או על נסיבות החתימה וזהות החתימות.

אם אתם שוקלים לערוך צוואה, בואו להתייעץ איתנו, במשרד עו?ד אדי אבינועם. אצלנו תוכלו להבטיח קבלת ייעוץ קשוב ומקצועי שיסייע לכם לערוך את הצוואה שלכם בהתאם לכול הדרישות הנוגעות לדיני צוואות, ירושות ועזבונות.