קו למשפט

ויזת תייר לארה"ב

כל ישראלי יודע שעל מנת להיכנס לארצות הברית, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, נדרש ממנו לדאוג להנפקת ויזה. אלא שניתן למצוא אינספור סוגים של ויזות, כל אחד מהן מתאימה למטרה אחרת של הביקור בארצות הברית, או לאוכלוסיה מוגדרת. הסוג הנפוץ ביותר של ויזה, כ-90% מכלל הבקשות, הוא ויזת תייר לארה''ב.

ויזת תייר לארה''ב, ויזת B1/B2, תיכנס לתמונה בנסיעות קצרות יחסית לארצות הברית, בין אם לצרכי תיירות, נסיעת עסקים או למטרת טיפול רפואי: כלומר, היא מוציאה מהתמונה מצבים של לימודים או עבודה בחו''ל (אפילו ללא שכר). הויזה תאפשר שהייה בארצות הברית לתקופה של עד חצי שנה, ותוקפה, מרגע הנפקתה, עומד לרוב על עשר שנים.

הכול מתחיל מהגשת טפסים

השלב הראשון הדרך לקבלת ויזת התייר המיוחלת הוא הגשת הטפסים הרלוונטיים לשגרירות ארצות הברית בישראל. אלה כוללים את הפרטים האישיים של מבקש הבקשה, כמו גם פירוט של נסיבות הנסיעה, התאריכים הרלוונטיים, אזורי השהיה שלו וכיוצא בזה. את המסמכים נדרש למלא בשפה האנגלית, והם זמינים באתר האינטרנט של השגרירות או במשרדיה אשר בתל אביב.

השלב הבא הוא תשלום אגרת הויזה, שעומדת על סכום של 160 דולרים: סכום זה אינו יוחזר, כמובן, גם כאשר הבקשה לקבלת ויזת תייר לארה''ב לא תאושר, מסיבה זו או אחרת. את האגרה נדרש לשלם בבנק הדואר.

השלב המרכזי: ראיון אישי

לאחר שהמסמכים מתקבלים על ידי שגרירות ארצות הברית בישראל, יקבל מגיש הבקשה הודעה על כך. השגרירות תציע לו רשימה של תאריכים פוטנציאליים לראיון אישי, מהם עליו לבחור תאריך ספציפי, בו יתייצב במשרדי השגרירות בתל אביב. אל הראיון יש להגיע עם הטפסים (כולל האגרה המשולמת), דרכון שתוקפו שישה חודשים לפחות מרגע הנחיתה בארצות הברית ותמונת פספורט שאינה מסתירה את מצחו או את אוזניו של המצולם. החסרה של אחד מאלה תביא לכך שהראיון לא יתקיים כלל.

הראיון נערך על ידי פקיד מטעמה של השגרירות, ויש לו מספר מטרות. ראשית, הוא בא לוודא כי כל הפרטים עליהם דיווח מגיש הבקשה אכן נכונים. מה שחשוב יותר הוא שמטרת הפקיד היא לראות שמגיש הבקשה אינו מתכוון להשתקע בדרך קבע בארצות הברית. זו בדיוק הנקודה בה נכנסים לתמונה מסמכים מסוימים, שעשויים להעיד על חזרה לישראל בתום התקופה: אישור לימודים, אישור מהמעסיק, רישיון עסק (עבור עצמאיים), תדפיסי חשבונות פיננסיים מהבנק וכיוצא בזה.

מומלץ מאד להתייחס לראיון האישי במלוא הרצינות, ולהקפיד להגיע בהופעה מסודרת ולא מרושלת. אין להחסיר פרטים, וגם לא לשנות את העובדות העיקריות. בתום הראיון, יקבל מגיש הבקשה תשובה שתאפשר לו לדעת האם קיבל ויזת תייר לארה''ב, או שמא יצטרך לנסות את מזלו בשנית כעבור מספר חודשים.

מתי להתחיל בתהליך?

קבלת ויזת תייר לארה''ב, כפי שניתן לראות, אינה מובנית מאליה כלל. עקב העובדה שמדובר בהליך הכולל בתוכו מספר שלבים, ומכיוון שתמיד הוא עלול להתארך (לדוגמא, כשחסרים מסמכים, או שעולה חוסר בהירות בנוגע לאחת הסוגיות), מומלץ להתחיל אותו מוקדם ככל האפשר. ראיון אישי הנערך חודש או חודשיים טרם הנסיעה צריך להספיק, ברוב המקרים, כך שאת התהליך כולו מומלץ להתחיל ארבעה חודשים לפחות טרם הנסיעה.