קו למשפט

ויזת סטודנט לארה"ב

אחד החלומות הגדולים של אנשים רבים, הוא חלום הלימודים בחו"ל. וכשאומרים חו"ל, מתכוונים לרוב למקום אחד עיקרי: ארצות הברית. אבל, האם דבר כזה הוא משהו בר ביצוע, או שקבלת האישור ללימודים בארה"ב קשה ממש כמו אשרת הכניסה אליה? כאן תגלו הכל על ויזת סטודנט לארה"ב.

העקרונות מאחורי קבלת ויזת סטודנט לארה"ב

ויזת הסטודנט באמריקה היא כזו שמתאימה ללימודים אקדמיים (אשרה מסוג F) או ללימודי מקצוע (אשרה מסוג M). מדובר באשרות המיועדות לתקופה מוגבלת בלבד, כמובן, ומסתיימת עם השלמת הלימודים אשר לשמם הוצאה הויזה.

חשוב להבין מעל לכל, כי גם באשרה זו, כמו בכל אשרת כניסה לארה"ב, הדבר הראשון שיש להוכיח הוא כי אינכם מתכוונים להגר לארה"ב באמצעות הויזה הזו. במילים אחרות, עליכם להציג בפני אנשי שגרירות ארה"ב את כל הנתונים שיוכיחו את זיקתכם לישראל ואת כוונתכם לחזור אליה בתום תקופה.

מסמכים אלו יכולים להיות שונים ומגוונים:

  • בעלות על נכס (בית או רכב למשל)
  • בעלות על עסק
  • משפחה קרובה
  • רישום לתכנית לימודים עתידית, בישראל

באתר השגרירות תמצאו רשימה של מסמכים אותם מומלץ להביא עמכם לכל ראיון לקראת קבלת ויזה, בין אם זו ויזת סטודנט לארה"ב או כל ויזה אחרת.

מה דרוש כדי לזכות בויזת הסטודנט?

כל מי שניסה להשיג בעבר ויזה לארה"ב, גם אם מדובר בויזת תייר, יספר לכם עד כמה זהו עניין מורכב ולא בטוח. לכן, קחו זאת בחשבון והפנימו כי בפני כל אדם עשוי להתנהל תהליך קבלת ויזה אחר לגמרי משל חברו או בן משפחתו.

כאמור, מעל לכל יבד?קו אנשי השגרירות את מידת זיקתו של האדם לישראל, וכך ישללו את כוונתו להגר לארה"ב. אל הראיון הזה יש להביא דרכון, טופס בקשה לקבלת ויזה (הטופס) ואישור על תשלום אגרת הויזה - אשר יופיע על גבי טופס האגרה עצמו לאחר התשלום.

מלבד זאת, ייבדקו עוד שני דברים נוספים במסגרת זו:

  • רמת האנגלית: המועמד חייב להיות בעל רמת אנגלית גבוהה או להוכיח כי הוא מתכוון ללמוד במוסד בו יעבור גם קורסים באנגלית ברמה כזו או אחרת.
  • כסף: המועמד חייב להוכיח שיש ברשותו את כל הכסף הדרוש כדי לממן את הלימודים ואת המחייה שלו, לפחות לאורך השנה הראשונה ללימודים.

עבודה בזמן הלימודים

מדובר בעניין לא פשוט: לרוב, הסטודנטים הזרים לא יכולים לעבוד בארה"ב, אלא אם מדובר בעבודה המתחייבת מתוקף לימודיהם - וגם זה לאחר שקיבלו אישור של ה-USCIS. גם כאן ההגבלות לא נגמרות: בשנה הראשונה, ניתן לעבוד רק בתחומי הקמפוס.

כמובן שישנן מקרים חריגים, בהם יינתן אישור עבודה עבור סטודנטים בעלי אשרת F או M, אך זהו מקרה נדיר למדי. לכן, כדאי לקחת את העניין בחשבון הן מבחינת המימון אשר מגיע לסטודנט והן מבחינת תוכניותיו האישיות.

ההגעה לארה"ב והשהות בה

אם חשבתם שכאן הצלחתם לסיים את התהליך - כדאי שתחשבו שוב. גם לאחר שקיבלתם את הויזה מהשגרירות בישראל, פקידי ההגירה בארה"ב עצמה יכולים להחליט שלא להכניס אתכם למדינה או להגביל את שהותכם בה. אל תחשבו שמדובר בעניין אוטומטי.

הויזה מאפשרת לכם להיכנס לארה"ב עד 30 יום לפני תחילת הלימודים. בעלי ויזת סטודנט לארה"ב מסוג F, יוכלו להישאר במדינה עד 60 יום לאחר סיום הלימודים או הסטאז', בעוד אלו אשר מחזיקים בויזת M יוכלו לעשות זאת למשך 30 יום מרגע סיום המסלול.